Nettverk og råvarer
Norge er den nasjonen som har tatt flest medaljer i Bocuse d’Or, etter Frankrike. At kokker fra Sandnes er så godt representert blant medaljevinnerne er neppe tilfeldig, mener Arne Sørvig, daglig leder i Norsk Gastronomi.
– Regionen har et inspirerende nettverk av konkurrerende kokker på et høyt nivå, hvor det også er kultur for å hjelpe hverandre og dele kunnskap, sier Sørvig.
I tillegg til Charles Tjessem, Christian André Pettersen og Filip August Bendi trekker han frem Sandnes-kokken Gunnar Hvarnes, som har sølv fra Bocuse d'Or Europe og bronse fra verdensmesterskapet. Han har også vært coach for Pettersen, og er i dag manager for de norske kokkelandslagene.
Sørvig mener også at tilgangen på råvarer i området er av stor betydning, noe Pettersen slutter seg til.
– Det er utrolig gode råvarer både fra Jæren og fra kysten. Der det er gode råvarer er det gode kokker. Og når noen lykkes, ønsker flere å komme til, så blir det et nettverk etter hvert.